spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB

Släktforskarplatsen på Västerås Stadsbibliotek

Släktforskarplatsen är belägen vid fackavdelningens vänstra sida under trappan. Ingång finns direkt från Engelbrektsgatan.
På Västmanlandssamlingen hittar man litteratur om Västmanland, både landskapet och länet. Samlingen, som började byggas upp på 1960-talet, innehåller böcker, tidskrifter, årsböcker och uppsatser av olika slag. Den är uppdelad i en referenssvit och en utlåningssvit.
Tidningar i original och på mikrofilm, diabilder, videofilmer och kartor, t ex äldre geologiska och topografiska, kompletter böcker och tidskrifter.

Abraham Abrahamsson Hülphers, som i slutet av 1700-talet skänkte sin stora bok- och handskriftssamling till stiftsbiblioteket. Detta material är fortfarande av stor betydelse för forskning i svensk musik-, orts- och personhistoria.
Hülphers genealogier är nu tillgängliga i sökbar form via Västerås stadsbiblioteks hemsida www.bibliotek.vasteras.se .

Släktforskarplatsen är utrustad med en kort- och filmläsare. Där finns också två datorer med internetuppkoppling för Genline, SVAR och Arkiv Digital (AD OnLine), som ger möjlighet till forskning i hela landets församlingar. De bokas genom bibliotekets datorer eller hemifrån med bibliotekskortet och din kod via www.bibliotek.vasteras.se
Rullfilmer beställes via receptionen 

 

 
spacer.png, 0 kB